رئیس سازمان سمت در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

چالش‌های بومی‌سازی کتب درسی دانشگاه‌ها و نیاز به همکاری فراگیر

۲۴ آذر ۱۴۰۳ | ۰۸:۳۲ کد : ۸۲۳ اخبار
تعداد بازدید:۲۷۲
چالش‌های بومی‌سازی کتب درسی دانشگاه‌ها و نیاز به همکاری فراگیر

به گزارش روابط عمومی «سمت»، دکتر مهدوی‌زادگان رئیس سازمان مطالعه و تدوین در مصاحبه با خبرگزاری آنا از چالش‌های بومی‌سازی کتب درسی دانشگاه‌ها و نیاز به همکاری فراگیر سخن گفت. وی با بیان اینکه بر اساس این هدف، استادان دانشگاهی باید در تولید کتب درسی مشارکت داشته باشند، تاکید کرد: سازمان «سمت» در ۴۰ سال فعالیت خود، تنها نهادی است که دغدغه تحقق این ماموریت را دنبال کرده و تاکنون بیش از ۲۷۰۰ عنوان کتاب درسی را از ۴ هزار سرفصل تعیین‌شده تولید کرده است.
دکتر مهدی‌زادگان ادامه داد: با تحولات جدید در سازمان «سمت»، بر تولید کتب درسی بومی در حوزه علوم اسلامی و انسانی تاکید بیشتری داریم. در همین راستا، به توسعه گروه‌های تخصصی پرداخته و از پیشنهادات استادان استقبال کرده‌ایم. در حال حاضر، با کمترین فرایند اداری و در همکاری با ۶۳ گروه تخصصی متشکل از ۳۵۰ استاد از دانشگاه‌های تهران، به کار ادامه می‌دهیم که این ظرفیت معادل ۵ پژوهشگاه است.
رئیس سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی در علوم اسلامی و انسانی خاطرنشان کرد: در سه سال گذشته، با همت استادان، رشد نسبتا خوبی در تولید کتب درسی داشته‌ایم.
دکتر مهدی‌‌زادگان به چالش‌های بومی‌سازی کتب دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: وابستگی در تولید کتب درسی دانشگاه‌ها نقش اساسی دارد و سازمان سمت به تنهایی نمی‌تواند این مسئولیت را به انجام رساند. لازم است دستگاه‌های ذی‌ربط با پشتیبانی‌های کافی، شرایط را برای بهره‌مندی از ظرفیت استادان سراسر کشور فراهم کنند.
رئیس سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی در علوم اسلامی و انسانی اظهار داشت: نهضت طراحی کتب درسی در دانشگاه‌ها باید راه‌اندازی شود. در دیدار با مقام معظم رهبری، درخواست بررسی و رسیدگی به این موضوع را مطرح کرده‌ایم. همه دانشگاه‌ها باید در زمینه تولید کتب درسی بسیج شوند و همکاری‌های لازم را انجام دهند.
دکتر مهدی‌زادگان تاکید کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی باید حمایت‌های لازم را جهت راه‌اندازی نهضت تولید کتب درسی از سازمان «سمت» داشته باشد. این سازمان نیز با تمام ظرفیت‌های خود در خدمت دانشگاه‌هاست تا این مسئله فراگیر شده و به نتیجه مطلوب دست یابد.
رئیس سازمان مطالعه و تدوین کتب دانشگاهی در علوم اسلامی و انسانی اضافه کرد: سازمان «سمت» در راستای ایفای مرجعیت علمی و استانداردسازی کتب درسی اقدامات متعددی انجام می‌دهد و همایشی با این عنوان در پایان سال برگزار خواهد شد. تمام تلاش ما بهره‌برداری از توانمندی‌های استادان سراسر کشور است.
دکتر مهدی‌زادگان در انتها گفت: فعالیت‌های بین‌المللی گسترده یکی از اهداف دیگر سازمان «سمت» است. اگر بتوانیم در این حوزه اقداماتی انجام دهیم، نیازها افزایش می‌یابد و می‌توانیم از تفکر همگانی صاحبان علم و دانش به نحو احسن بهره‌برداری کنیم.

کلیدواژه‌ها: سازمان سمت دکتر داود مهدوی‌زادگان چالش‌های بومی‌سازی کتب درسی دانشگاه‌


نظر شما :