شیوه‌های روشمند بررسی میدانی در باستان‌شناسی

برگزیده : برگزیده چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فارابی، 1400
قیمت : ۱٬۲۰۰٬۰۰۰ ریال
خرید نسخه چاپی خرید نسخه الکترونیکی

هدف اصلی این کتاب از یک سو کشف پتانسیل یک چارچوب کاملاً مشخص روش بررسی منطقه‌ای باستان‌شناسی، و از سوی دیگر تأکید بر بهره‌وری این راهبرد به عنوان یک رویکرد باستان‌شناسی است به ویژه در مواردی که تحقیقات با جهت‌گیری حل مسئله برنامه‌ریزی می‌شود و هر دو هدف از طریق تهیه یک مدل کلی از روش بررسی باستان‌شناسی در فعالیت‌های باستان‌شناسی ایران انجام خواهد شد. نویسنده کوشیده است در هر فصل مسائل زیربنایی تکنیک‌های بررسی پیمایشی روشمند، را ابتدا توضیح دهد و سپس نمونه مثال‌های کاربردی را داخل کادر ارائه دهد. کلیات بحث‌های مربوط به رویکرد روش‌های بررسی میدانی ممکن است برای افرادی که سال‌ها در این زمینه تجارب ارزشمندی دارند قدری آشنا باشد ولی ممکن است مباحث کتاب در زمینه تحلیل داده‌های فضایی بررسی، تا حدودی جدید باشد. درنتیجه، مباحث تحلیل فضایی به صورت ریشه‌ای و کاربردی بیان شده و مشکلات ناآشنایی احتمالی بعضی از کاربران نیز در بیان پیچیدگی‌های تحلیلی مدل‌های فضایی مورد نظر قرار گرفته است. برای تحلیل چنین مدل‌هایی که امروزه با استفاده از نرمافزارهای جی آی اس صورت می‌گیرد الگوریتم‌های مربوط به علاوه اپلیکیشن‌های هر تحلیل در محیط جی آی اس نیز به صورت تصویری نمایش داده شده‌اند.

مقدمه مؤلف
فصل اول: سیر توسعه اندیشه‌های بررسی‌های سطحی
فصل دوم: باستان‌شناسی پهنه‌های فرهنگی (پهن‌دشت باستان‌شناسی)
فصل سوم: بررسی میدانی: تکنیکی مؤثر در جمع‌آوری و تحلیل داده‌های سطحی
فصل چهارم: آنالیز داده‌های فضایی
فصل پنجم: باستان‌شناسی زمین از فضا
منابع

کتاب حاضر برای دانشجویان رشته باستان‌شناسی در مقطع کارشناسی به عنوان منبع اصلی درس «بررسی باستان‌شناسی»، در مقطع کارشناسی ارشد به عنوان منبع اصلی درس «روش‌های میدانی باستان‌شناسی» و در مقطع دکترا به عنوان منبع اصلی درس «تکنیک‌های پیشرفته میدانی» هرکدام به ارزش 2 واحد تدوین شده است. همچنین این کتاب برای دانشجویان رشته تاریخ هم قابل استفاده است. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهی، سایر علاقه‌مندان نیز از آن بهره‌مند شوند.

ارسال با ایمیل: