تحلیل فرهنگی قالی خشتی چالشتر

مرحله تولید : جدید
قیمت : ۵۴۰٬۰۰۰ ریال
خرید نسخه چاپی خرید نسخه الکترونیکی

قالی خشتی چالشتر یکی از معروف‌ترین قالی‌های استان چهارمحال و بختیاری است که شهرت بین‌المللی دارد. تاکنون تحقیقاتی که در مورد این قالی‌ها انجام شده از توصیف فرم و ساختار فراتر نرفته است و چیزی که در این میان کمتر بدان توجه شده مقولات فرهنگی است که منتقل شده است و امروزه شاید برای خالق اثر به خصوص بافندگان هم مبهم و دور از دسترس باشد. بدین‌سبب برای نخستین‌بار در این کتاب سعی شده است تا از رویکرد انسان‌شناسی هنر برای یافتن ویژگی‌های فرهنگی قالی خشتی در ابعادی همچون فرم، محتوا، سبک و خلاقیت در جامعه آفریننده‌اش استفاده شود؛ چراکه هدف مطالعات انسان‌شناسی هنر، بررسی و قرار دادن هنر در اجتماع و فرهنگی است که در آن خلق شده، مصرف شده یا به نمایش درآمده است. بر این اساس و با تأکید بیشتر بر حوزه طرح و نقش قالی‌های خشتی که با بُعد معناشناختی و زیباشناختی رابطه قدرتمندی دارد از انسان‌شناسی هنر به عنوان یکی از حوزه‌های بینارشته‌ای و ابزار شناسایی بهتر قالی خشتی در ساختار فرهنگی چالشتر استفاده و روابط فرهنگی پیرامون این قالی در منطقه تحلیل و بررسی شده است.

پیشگفتار

فصل اول: مروری بر اندیشه انسان شناسی
فصل دوم: انسان شناسی فرهنگ منطقه چالشتر
فصل سوم: زیبایی شناختی فرمی و محتوایی قالی خشتی چالشتر
فصل چهارم: سبک و خلاقیت
فصل پنجم: اندیشه نظری مؤلف

فهرست تصاویر، شکلها و نمودارها

کتاب حاضر برای دانشجویان رشته فرش در مقطع کارشناسی به عنوان منبع اصلی دروس «شناخت طرح و نقش فرش ایران 2» و «سیر تحول نقش در هنر ایران» هرکدام به ارزش 2 واحد تدوین شده است. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهی، سایر علاقه‌مندان نیز از آن بهره‌مند شوند.

ارسال با ایمیل: