حمیدرضا خادمی گفت: «فلسفه مشاء در فلسفه اسلامی با محوریت ابنسینا نوشته میشود و در فلسفه یونانی هم ارسطو محور است. برای ما فارابی و ابنرشد در فلسفه مشاء غایب هستند که این اشتباه است».
کتاب دو جلدی نظریه و نقد ادبی: درسنامهای میانرشتهای نوشته حسین پاینده استاد نظریه و نقد دانشگاه علامه طباطبائی، سال گذشته توسط سازمان مطالعه و تدوین (سمت) منتشر شد. این کتاب در اصل برای دانشجویان درس نظریه و نقد ادبی نوشته شد، اما مورد استقبال گسترده مخاطبان و سایر علاقهمندان نیز قرار گرفت؛ و در فاصله ۹ ماه، به چاپ دوم رسید. همچنین این کتاب به عنوان نامزد بخش نقد ادبی جایزه جلال آلاحمد معرفی شده است. گفتگوی عبدالرسول شاکری* با حسین پاینده را درباره این اثر، در ادامه میخوانید:
کورش فتحی واجارگاه، معاون پژوهشی سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها (سمت) گفت: «محتوای کتاب های درسی به نوعی محتوای فرهنگی برخاسته از فرهنگ بومی یک کشور هستند و اگر اینگونه نباشد و ما کتابی را از برنامه درسی کشور دیگری در کشور خودمان منتشر کنیم، فقط علم را منتشر نمی کنیم، بلکه علم را با توجه به فرهنگش منتشر می کنیم. مخصوصاً درس های مربوط به علوم انسانی که خیلی به فرهنگ وابسته اند».
جلسه تکریم و معارفه معاون اجرایی سازمان مطالعه و تدوین (سمت) روز گذشته در سالن اجتماعات سازمان «سمت» و با حضور حجتالاسلام محمد ذبیحی رئیس سازمان «سمت»، قاسم احمدی لاشکی نماینده و نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی و معاونان، مدیران، کارکنان و اعضای هیئت علمی این سازمان، برگزار شد.
رئیس سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها (سمت)، گفت: «این سازمان در ۳۴ سال گذشته بیش از ۴۰ میلیون نسخه کتاب چاپ کرد و در هر خانواده ایرانی به طور متوسط دو نسخه از کتابهای سازمان سمت وجود دارد».
سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها (سمت) مسئولیت تهیه منابع درسی و دانشگاهی را در زمینه علوم انسانی بر عهده دارد. تهیه و تدوین کتب زبان تخصصی کلیه رشتهها نیز از دیگر وظایف آن است. در همین راستا تاکنون بیش از ۲۱۶۰ عنوان کتاب منتشر کرده است.
مرکز تحقیق و توسعه علوم انسانی «سمت» در آذرماه ۱۳۸۲، با هدف انجام پژوهشهای بنیادی و کاربردی در علوم انسانیِ دانشگاهی و تقویت پشتوانه پژوهشی کتابهای «سمت»، تأسیس شد. این مرکز در آبان ۱۳۹۵ با مصوبه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به پژوهشکده ارتقا یافت.