روش‌شناسی علم کلام: اصول استنباط و دفاع در عقاید

Methodology of Ilm-al-Kalam : Principles for Elicitation and Justification of Believes

گروه‌ها : فلسفه و کلام
کد کتاب : ۱۷۹۹
نویسنده (ها) : دکتر رضا برنجکار
Reza Berenjkar , PhD
دسته کتاب : کتاب‌ها
طرف‌های مشارکت : پژوهشگاه قرآن و حدیث
آخرین بروزرسانی : ۰۱ بهمن ۱۴۰۲
تاریخ انتشار : دی ۱۳۹۸
شابک : 978-600-02-0024-4
تاریخ اولین نوبت انتشار : ۱۳۹۳
آخرین نوبت چاپ : ۲
نسخه الکترونیکی : دارد
تعداد صفحات : ۲۲۸
مرحله تولید : چاپ شده
قیمت : ۲۰۰٬۰۰۰ ریال
خرید نسخه چاپی خرید نسخه الکترونیکی

علم کلام، یکی از مهم‌ترین علوم دینی، تاکنون از نظر روش‌شناسی به صورت جدی بررسی نشده است و بسیاری از متکمان تنها به مباحث محتوایی و موضوعات اعتقادی و به خصوص اختلافی پرداخته‌اند. در روش‌شناسی علم کلام به بررسی یکی از ویژگیهای بنیادین مهم‌ترین علم دینی پرداخته می‌شود و هدف اصلی آن، روشن ساختن روش علم کلام در دو مرحله استنباط و دفاع است. نگارنده امیدوار است کتاب حاضر گامی در راستای تقویت حوزه کلامی ‌روش‌مند، افزایش توان استنباط معارف اعتقادی اسلام و دفاع از این معارف باشد.

سخن آغازین
بخش اول: مباحث مقدماتی
بخش دوم: روش‌شناسی استنباط
فصل اول: روش نقلی
فصل دوم: روش عقلی
بخش سوم: روش‌شناسی دفاع
فصل اول: روش‌شناسی تبیین
فصل دوم: روش‌شناسی تنظیم
فصل سوم: روش‌شناسی اثبات
فصل چهارم: روش‌شناسی پاسخ به شبهات
فصل پنجم: روش‌شناسی رد عقاید معارض دینی
منابع

این کتاب به عنوان منبع مبنایی برای کلیه دروس کلام در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد رشته‌های فلسفه و کلام اسلامی، فلسفه غرب و کلام تدوین شده است. امید است علاوه بر جامعه دانشگاهی، سایر علاقه‌مندان نیز از آن بهره‌مند شود.

ارسال با ایمیل: